Exposició

OBEY

L’exposició s’inaugurarà el pròxim 26 de gener i es podrà visitar fins al 3 de març. Aquesta cita serà una ocasió gairebé única per gaudir de l’obra de Shepard Fairey al sud d’Europa. La primera exposició que presenta la galeria en aquest 2017 constarà de 21 serigrafies originals de gran format, amb clares influències del constructivisme rus i amb predominança de formes geomètriques amb ús d’elements tipogràfics i línies diagonals.

Amb aquesta mostra, la galeria Pilar Riberaygua pretén acostar les noves formes d’art contemporani al públic del Principat d’Andorra com a  ajudar a posicionar-se entre les galeries d’art contemporani de la zona.   


Shepard (Obey): reconeixible arreu del món

Des de la dècada dels noranta, Shepard Fairey ha estat considerat un dels artistes de culte de l’escena underground americana. Fairey ha combinat la seva feina com a dissenyador practiques urbanes per tot el món. La seva obra es caracteritza pels seus cartells gegants, impresos o fets a stencil que parteixen dels estils gràfics del segle XX, creant un imaginari entre l’art culte i l’art més pop a través del seu llenguatge i dels elements tipogràfics. De fet, el seu estil recorda una barreja entre l’art pop, el cartellisme militar rus del segle XX i el còmic americà.

L’obra de Shepard Fairey aconsegueix impregnar-se i gravar-se en la memòria de qui les veu, perquè ha sabut desxifrar les fórmules que uneixen la publicitat, la comunicació i l’art, fins arribar al punt de convertir-se en una icona mainstream, de la que s’han fet des d’adhesius a samarretes i gorres que es poden veure a qualsevol ciutat del món.


Black Sabath, Franz Ferdinand, Ramones o l’encara president dels Estats Units Barack Obama han estat algunes de les icones de la cultura global que l’artista ha fet servir en la seva imatgeria. Obey fa una revisió dels llenguatges de publicacions i l’adapta als temps actuals tot creant una obra que no deixa indiferent i que s’apropia dels elements icònics de la cultura pop actual, creant una amalgama de caràcter postindustrial, on icona i llenguatge s’ajunten.

Alguns dels seus treballs es troben tant en col·leccions privades  com en  institucions públiques o museístiques com  el museu Smithsonian a Washington D.C., al Los Angeles County Museum of Art, o al londinenc Victoria and Albert MuseumA banda, també ha guanyat prestigiosos premis, com l’Honorary Doctorate, Pratt Institute (2015), el Tony Goldman Visionary Artist Award (2014), l’Orchids & Onions Awards (2010), l’Artist Residency for The Contemporary Museum, Honolulu, Hawaii (2005)."I've never really considered myself just a street artist,”
"I consider myself a populist."

 

Artistes

Obres